Informacije o kompresijskih nogavicah

Nekaj koristnih informacij glede kompresijskih nogavic

Kaj so kompresijske nogavice?

kompresijkse-nogaviceVerjetno vas je veliko, ki dandanes niste seznanjeni z lastnostmi in zmožnostmi dobrih kompresijskih nogavic ali pa morda še sploh niste slišali za njih. Ta medicinski način obutve je skozi leta dobil veliko oznak, morda celo negativnih, kar je bilo v preteklosti povezano predvsem z izgledom. Ampak ne glede na to kakšno ime imajo, njihov učinek na zdravje ni vprašljiv.

Nogavice vas branijo  pred združevanjem krvi, ki vodi do nastanka krvnih strdkov. Kompresijske nogavice so fantastične za vsakega, ki ima kakršne koli težave s prekrvavitvijo v spodnjem predelu telesa ter tiste, ki preživijo veliko časa v sedečem položaju.

Morda vas še vseeno ni prepričalo, da vam lahko kompresijske samostoječe nogavice   zagotovo pomagajo. To boste lahko zagotovo izvedeli šele, ko boste jih pričeli uporabljati. Šele takrat se bo pokazala prava učinkovitost. Kot lahko že iz imena »kompresijske« sklepamo je njihov namen, da stisnejo nogo v področju nog in pete. To lahko ustavi veliko količino krvi, da kroži v smeri noge navzdol. Medtem, ko bo manj krvi prišlo v noge to ne bo vplivalo na zmanjšanje količine krvi v krvnem obtoku. Ključni razlog, zakaj kompresijske nogavice opravijo to delo je v tem, ker stisnejo in zožijo žile v bližini površine kože, da zmanjšajo cirkulacijo krvi v nogah, ampak arterije to kri črpajo nazaj proti srcu.

To je temeljni razlog zakaj kompresijske samostoječe nogavice dejansko pomagajo krepiti cirkulacijo krvi ter vplivajo na celotno zdravje obtočil in počutje. Tako imate zelo malo možnosti za nastanek bolezni, ki je posledica tovrstnih zapletov.

Si moram kupiti kompresijske nogavice?

Če mislite, da si morate kupiti kompresijske nogavice, saj imate težave s prekrvavitvijo v nogah, je najbolje, da se o tem posvetujete s svojim osebnim zdravnikom. Medtem ko so te nogavice super za krepitev cirkulacije ter zdravja obtočil, je najbolj pomembno, da se prepričate sami ter da izkoristite koristi njihove uporabe. In to še preden si premislite. Velika možnost je, da vas bo osebni zdravnik spodbudil k nakupu kompresijskih nogavic, še posebej če imate težave.

Če boste kdaj ugotovili, da vam ta vrsta nogavic fantastično koristi, ne boste niti pomislili na znesek, katerega bi morali odšteti za njih. In ker so kompresijske v veliki meri celo cenovno ugodnejše od volnenih nogavic, je to še en razlog več, da si jih priskrbite. Najdete lahko veliko ponudnikov v vaši okolici ter celo spletnih trgovin, kjer lahko od doma ali iz pisarne preverite precejšen izbor kompresijskih nogavic.

Ne pozabite, da vloga kompresijskih nogavic ni izgled ter seksipilnost, temveč zdravje in udobje. Upamo, da imate sedaj veliko boljše razumevanje o tej fantastični vrsti nogavic, ki vas zagotovo ne bodo pustile na cedilu. Kupite jih in se prepričajte!