Oblikovanje moderne spletne strani

Dobro premislite, ko gre za oblikovanje spletne strani

Želite imeti moderno in privlačno spletno stran, ki bo pritegnila obiskovalce? Želite, da jih grafična podoba vaše spletne strani in barve navdušijo? Mi vam bomo pomagali, da si izdelate internetno stran vaše zamisli in ideje postanejo realnost  http://www.multimedija.si/izdelava-spletnih-strani

Pri izdelavi oblike spletne strani je potrebno dobro premisliti kakšna sta njen namen in ideja, da je že v začetku jasno v katero smer bo tekla grafična podoba. Spletna stran, ki bo odsevala svoj namen, bo zagotovo pritegnila večje število obiskovalcev. Uporabnik se bo, ko bo prišel na spletno stran, ne samo zaustavil in takoj pobegnil, temveč prebral vsebino in morda nadaljeval z brskanjem.

Pri izbiri ozadja in teme spletne strani kot celote, je priporočljivo, da je izgled prilagojen vsebini, ker bo še bolj pritegnil obiskovalce. Kot podjetje z dolgoletnimi izkušnjami pri izdelavi modernih spletnih strani posvečamo veliko pozornost izbiri barv. Barvna paleta, ki bo uporabljena na izdelani internet strani, odraža in vpliva na počutje obiskovalca, kot tudi daje večjo kredibilnost vsebini. Kot primer: spletna stran bolnišnice verjetno ne bo vsebovala veliko različnih barv, ki bi še posebej izstopale, na drugi strani pa bi pri spletni strani s kakšno otroško vsebino bilo ravno obratno. Prav zato morate biti izjemno previdni pri izbiri barv in barvnih tem.

Barve uporabljene v navigacijskem meniju, od barve okvirja, barve teksta do spremembe barve, ko se nad posamezni gumb pomaknemo z miško, morajo biti komplementarne, kar pomeni, da se morajo ujemati. V kolikor se barve ne bodo ujemale, bo stran izgledala neatraktivno in ne bo pustila dobrega vtisa pri obiskovalcih.

Pisave na spletni strani morajo biti izbrane enostavno. Spletno stran bodo uporabniki gledali na različnih napravah z različnimi velikosti, ki pa ne izgledajo vedno oziroma na vsaki napravi najbolje. Klasične pisave so sicer velikokrat uporabljene, a tiste bolj zanimive in posebne bolj pritegnejo obiskovalce, medtem ko klasične spletno stran naredijo staromodno in lahko pokvarijo celostno podobo spletne strani.

Prav tako je pomembna izbira in stil ikon, gumbov ter ostalih grafičnih elementov, saj smo ljudje vizualna bitja in si na podlagi izgleda ustvarimo svoje mnenje.

Izbira pravilne teme je pogojena z vsebino spletne strani, zato bomo dobro premislili in skupaj ugotovili ter našli celovite rešitve za vašo spletno stran, da bo ta uspešna in kvalitetna. Vaša spletna stran bo po strukturi, vsebini, dizajnu in barvah prilagojena namenu in vašim željam ter zahtevam.