Moderne nogavice

Proizvajalci nogavic ne zamujajo s trendi in najnovejšo modo niti pri otroških nogavicah. Sicer je gibanje trenda veliko počasnejše kot pri moških ali ženskih nogavicah, a še vseeno je med starši otrok dovolj zanimanja, da proizvajalci otroških nogavic veliko pozornosti namenijo tudi slednjim.

Organske nogavice

Sedaj so v modnem svetu zelo popularne organske nogavice, ki spodbujajo gibanje nazaj k naravi. To je predvsem želja številnih mater, da so njihovi otroci deležni zdravju in okolju prijaznih izdelkov. Takšni izdelki so ponavadi narejeni iz organskega bombaža in ne vsebujejo nobenih dodatnih barvil. Če ima vaš otrok občutljivo kožo, so nogavice iz naravnih sestavin zelo dobra izbira, saj preprečujejo izpuščaje na nogah in gležnjih. Tudi če vaš otrok nima občutljive kože pa boste lahko vseeno zadovoljni, da ste ekološko ozaveščeni. V organskih bombažnih nogavicah ni pesticidov in drugih nevarnih kemikalij.

Dokolenke

Drugi zelo priljubljen trend otroških nogavic so do kolen visoke nogavice. Ne samo dokolenke za dekleta, tudi fantje jih vedno pogosteje uporabljajo. Dokolenke pri otrocih služijo kot dodatna zaščita pred morebitnimi škodljivci, kot so bolhe, komarji, klopi, itd. Poskrbite za zaščito vaših otrok, ki se velikokrat igrajo zunaj in so izpostavljeni številnim okužbam ter poškodbam.

Barve in vzorci nogavic

Otroške nogavice so na voljo v različnih vzorcih in barvnih kombinacijah, kar najverjetneje le še povečuje njihovo priljubljenost. Nepisano pravilo pa je, da za punce veljajo svetlejše barvne kombinacije – pink, za fante pa temnejše – modre. Veliko staršev se danes pri nakupu nogavic odloča na podlagi njihove popularnosti in ujemanja z ostalimi oblačili. Veliko ljudem je celo v užitek izbirati otroške nogavice za njihovo najpomembnejšo stvar v življenju – otroka.

Še en moderni trend v svetu nogavicah nasploh so grafične podobe in elementi na nogavicah. Enako je pri otroških. Veliko proizvajalcev se trudi prodati izdelke s pomočjo priljubljenih risanih junakov, kot so na primer Sponge Bob, Snoopy, Simpsoni,..

Če se malce poglobimo v raziskovanje nakupa otroških nogavic, lahko najdemo veliko izbiro in cenovno dostopne nogavice, ki bodo vašemu otroku dale moderen izgled, ki ni več samo stvar starejših ljudi.