Križarjenje po bogatem Dubaju

Skoraj vsakdo pozna Dubaj in njegovo bogastvo, tudi mi bi vam ga radi približali med križarjenjem na Dubaju. Mesto je del Združenih arabskih emiratov in je večji del prejšnjega stoletja sinonim za nafto. Večina ljudi misli, da je Dubaj postal bogat zaradi tega, ker je del zaliva, naftnega nahajališča na svetu, vendar je večji del prihodka države v višini okoli 100 milijard dolarjev izhajal iz uspešnih območij, kot so nepremičnine, letalske družbe in pristanišča. Nafta predstavlja le sedem odstotkov celotnih prihodkov, medtem ko preostali dohodek izvira iz velikih naložb v industriji in zemljiščih.

Zakaj je Dubaj tako bogat?

Med križarjenjem po Dubaju boste spoznali tudi zgodovino. Razlog za progresivni razvoj države je lahko posledica zahodnih metod, ki so jih sprejeli vladarji Dubaja. V začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja se je razumelo, da Dubaj ne bo mogel dolgo trajati v tekmovalni dirki, če se bo osredotočil le na naftne vire. Tako so bili postavljeni temelji za naložbe v nepremičnine, ki so zdaj glavna hrbtenica arabskega gospodarstva. V letu 2000 se je večina nepremičnin začela razvijati v bližini. To je dalo nov zagon gospodarstvu in dobesedno pripeljalo le tega do razcveta.

Resultado de imagem para crusing

Dubaj in priložnosti križarjenja

Leta 2000 je svet odprl Dubai Internet City. To je povabilo globalne stranke iz vseh prizorišč in pomagalo podjetjem v Dubaju. Vozlišče InfoTech je bilo popolnoma brez davka in privabilo veliko vlagateljev. Razcvet iz leta 2003 je mnoge tuje vlagatelje pripeljal do tega, da so opazili emirate in potem načrtovali, da bodo tam vlagali. Najboljši del v zvezi s pravili o lastnini je bil, da so lastniki nepremičnin lahko imeli lastne nepremičnine samo devetdeset in devet let, zato ni bilo ničesar, kar bi se imenovalo pravilo o prostovoljstvu.

Burj Khalifa (gradnja je stala 1,5 milijarde dolarjev) je do zdaj najvišja stavba na planetu in to je znatno povečalo prihodke mesta v smislu turizma. Potem so palmovi otoki (gradnja stala 12,3 milijarde dolarjev) to je postavilo povpraševanje po mestu na povsem novo raven. Ko govorimo o trenutnih časih, se mesto sooča s številnimi težavami od leta 2008, ko je bil bruto domači proizvod ocenjen na 82,11 milijarde dolarjev. V času kreditne krize je večina velikih vlagateljev v realnem času izgubila veliko denarja in pustila nepopolne projekte. Cene nepremičnin so se začele občutno zmanjševati in na tisoče domačinov je začelo izgubljati svoja delovna mesta.

Če to ni bilo dovolj, so tiskovni mediji prevzeli skener Dubajske vlade in njihov spopad je pripeljal do slabega imena. Mesto počasi in vztrajno pridobiva svojo moč. Čeprav se emiratsko mesto sooča z burnim časom, je v svoji kratki zgodovini videlo dovolj uspehov in neuspehov ter je znano, da se bori s težavami s pogumnim obrazom. Njegova strateška lokacija in neposredna bližina Azije ter Evrope je že dolgo zagotovila poslovne priložnosti za prihodnost.

Ali so sobe na križarjenju po Dubaju prefinjene?

Seveda so! Da bo vaše videnje harmonizirano s okolico smo poskrbeli za vas z nastanitvijo z petimi zvezdicami.

Preberite si tudi ponudbo na: http://www.pozejdon-turizem.com/?route=product/product2&type=krizarjenja&id=52