SAE standardi in vrste kovinskih gibljivih cevi

SAE 100R1

To kovinsko gibljivo cev je potrebno uporabljati s hidravličnimi tekočinami na osnovi nafte in vode, v temperaturnem območju od -40 ° C do 100 ° C. Tip A – sestoji iz notranje kovinsko gibljive cevi, sintetične gume, odporne na olje, ojačitve z enojno žico in sintetične gume, odporne na olje in vremenske vplive. Na notranjo kovinsko gibljivo cev ali preko žične ojačitve (ali oboje) se lahko uporabi sintetična ali pletenica iz primernega materiala za sidranje sintetične gume na žico. Tip AT – enaka konstrukcija kot tip A, razen da ima pokrov, ki je izdelan za montažo z opremo, ki ne zahteva odstranitve pokrova ali katerega koli njegovega dela.

Resultado de imagem para kovinsko gibljiva cev

SAE 100R2

To kovinsko gibljivo cev je treba uporabljati s hidravličnimi tekočinami na osnovi nafte in vode, v temperaturnem območju od -30 ° C do 90° C. Sestavljena je iz notranje cevi sintetične gume, odporne na olje, armature iz jeklene žice v skladu s tipom cevi, kot je podrobno opisano spodaj in s sintetičnim gumijastim pokrovom odpornim na olje in vremenske vplive. Ta cev je za razliko od drugih veliko manj odporna na temperaturne razlike in variacije zato moramo biti previdni kadar govorimo o zamenjavi olja, ki vpliva na viskoznost vsake cevi. Prav tako je potrebno biti previden glede na to kje živimo in kakšna so temperaturna nihanja tega območja. Vsekakor vam uporabo te cevi ne svetujemo v Ojmsku v Rusije kjer so zimske temperature tudi do -70 stopinj. Prav tako pa tudi ne nekje kjer delamo s vrelci naftne vode.

SAE 100R3

To kovinsko gibljivo cev je treba uporabljati s hidravličnimi tekočinami na osnovi nafte in vode, v temperaturnem območju od -50 ° C do 110 ° C. Zgrajena je z notranjo cevjo iz sintetične gume, odporne na olje, dve pletenici primerne tekstilne preje ter sintetično gumijasto prevleko, odporno na olje in vremenske vplive. Ta cev je za razliko od drugih veliko bolj odporna na temperaturne razlike in njena variacija je nekoliko višja od mnogih drugih cevi.

SAE 100R4

To kovinsko gibljivo cev je treba uporabljati v nizkotlačnih in vakuumskih aplikacijah, s hidravličnimi tekočinami na osnovi nafte in vode, v temperaturnem območju od -40 ° C do 100 ° C. Konstruirana je z notranjo cevjo iz sintetične gume, ki je odporna na olje, z ojačitvijo, ki je sestavljena iz vložkov iz tkanih ali pletenih tekstilnih vlaken z ustrezno spiralo telesne žice in s sintetično gumijasto prevleko, ki je odporna na olje in vreme.

SAE 100R5

Ta termoplastična cev se uporablja za sintetične, naftne in vodne hidravlične tekočine v temperaturnem območju od -70 ° do 150 ° C. Sestavljena je iz termoplastične notranje cevi, ki je odporna na hidravlične tekočine z ustrezno ojačitvijo iz sintetičnih vlaken in termoplastičnim pokrovom, odpornim na hidravlične tekočine in vremenske vplive. Po mnenju strokovnjakov je ta cev daleč najboljša za uporabo v tovarnah ali pri posebnih izdelovalcih, ki potrebujejo ekstremne temperaturne razmere

O delu s kovinsko gibljivimi cevmi ni posebnih nevarnosti ali predpisov .

Za tiste malce bolj radovedne:www.hidra.si