LED luči škodijo zdravju?

Ali so LED svetila škodljiva zdravju?

Velikokrat se sprašujemo ali so LED svetila res tako učinkovita in primerna za vsakega posameznika. Vsaka stvar ob nepravilni uporabi lahko postane tudi zdravju škodljiva. LED svetila imajo veliko prednosti kot so: varčevanje, prihranek denarja, dolga življenjska doba, prijetna svetloba… LED svetila pa imajo prav tako svoje slabosti. Večina LED svetil lahko vsebuje tudi živo srebro, ki pa je zdravju zelo škodljivo. Velikokrat pa LED ne zadovoljijo potrebe po naravni svetlobi, saj oddajajo zelo motno svetlobo. LED svetila izbirajte po kakovosti, saj se med seboj zelo razlikujejo po kvaliteti in času delovanja. Kadar se odločite zamenjati vsa običajna svetila z LED svetili, kupite kvalitetna LED svetila in se izognite morebitnim težavam in večjim stroškom.
Več info na: Ledorders

LED svetila se uporabljajo v veliko različnih namenom in ob pravilni uporabi lahko zelo izboljšajo pogoje življenja.

LED svetila srečujemo v:

–          avtomobilski industriji
–          domovih
–          različnih ustanovah
–          različnih pripomočkih
–          parkih
–          dvoriščih
–          stadionih
–          igriščih..

LED svetila porabijo veliko manj električne energije kot običajne žarnice, zato so LED svetila vsekakor pametna odločitev. Vendar pa odločitvah bodite zelo pozorni. Izberite kar se da kvalitetne LED žarnice in se izognite morebitnim težavam. LED svetila imajo tudi veliko temnih plati o katerih pa ljudje prav veliko ne vemo.

LED svetila lahko vsebujejo svinec in arzen, ki je lahko zelo škodljiv zdravju. Zato se prepričajte kakšna svetila boste izbrali in iz česa so narejena in katere snovi vsebujejo. Velikokrat se pojavijo tudi zastrupitve pri izbiri nekvalitetnih LED svetil, zato je kvaliteta zelo pomembna. Povzročajo lahko tudi raka in druge bolezni. Bela LED svetila vsebujejo najmanj škodljivih snovi, vendar pa še vedno gostijo velike količine niklja in druge težke kovine, ki pa povzročijo alergijske reakcije. Vsebnost bakra pa najdemo v nekaterih LED svetilih, ki pa predstavljajo veliko grožnjo za okolje, reke, jezera, ki privede tudi do zastrupitve vode. Vsak dan imamo željo po svetlobi, ki zadovolji naše življenjske potrebe. Žarnice pa nikoli ne bodo zadovoljile potrebe po soncu, saj je sonce največji energijski vir in antidepresiv na svetu. Vendar pa so največji približek ravno LED žarnice oz. LED svetila.

LED svetila so najbolj varčna svetila, s katerimi pa res prihranimo veliko denarja. Prihranimo tudi čas za zamenjavo in popravilo, saj so kvalitetna led svetila zelo kakovostna in imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Seveda pa je življenjska doba odvisna od kvalitete in vzdrževanja samih led svetil.

Pravilna uporaba LED žarnic:

– izberite kvalitetna LED svetila
– pri dotikanju žarnic uporabljajte rokavice in se izognite morebitnim alergijam
– led svetila niso primerna za otroke ali živali, saj jih lahko poškodujejo
– z LED svetili ravnamo kot z nevarnimi odpadki