Modni trendi 2016

moderna-frizura

 

Iz leta v leto se modne smernice spreminjajo. Nastajajo novi stili, ki so povečini predelava že videnega, le redko se pojavi kakšna čisto sveža, popolnoma nova ideja. V okviru sprememb iz leta 2015 na 2016 so določene smernice ostale enake, tako je  ospredju še zmeraj moda iz sedemdesetih oziroma osemdesetih let.  Med oblačili retro, pri čevljih prav tako, frizure pa krasijo lasni podaljški.

Oblačila

Na obešalnikih v prodajalnah s tekstilom  najdemo veliko pisanih vzorcev, ki spominjajo na hipijevske čase. Kroji so sproščeni, s podaljšanimi rokavi in živahnimi motivi. V modi so globlji izrezi, dolžina zgornjih delov pa je kar nekoliko podaljšana, vse do kolen ali do tal. Na ulicah spet srečamo obleke v enem kosu, ki segajo od ramen vse do tal. Kot protiutež je pogosto videti kratke kavbojske hlače, ki se končajo tik pod ritnicami in burijo človeško domišljijo. Mini krila letos nimajo večje vloge, nadomeščajo jih obleke v enem kosu, ki se končujejo nižje in razkrivajo le najnujnejše.

Frizure

V modi so dolgi, ravni ali valoviti, nekoliko razmršeni lasje v stilu sedemdesetih let. Spete frizure niso toliko urejene, bolj ali manj izražajo svobodomiselnost in kreativnost. Kratkih pričesk je manj, če že so lasje dolgi vsaj do ramen, pričeske pa so nesimetrične in lahkotne. Zelo popularni so lasni podaljški, ki krasijo skoraj vsako modno ikono. Uporabljajo se zaradi podaljševanja kratkih las ali za doseganje polnosti, ki je skoraj obvezna, kadar pogledamo na modne brvi širom sveta. Kliknite tukaj, da dobite več informacij o tem, kako vam lahko do polnejše frizure pomagajo lasni podaljški.

Obutev

Brezčasni čevlji, ki nikoli niso bili zares iz mode, so spet napolnili modne brvi. Govorimo seveda o slavnih All Star supergah, ki čudovito dopolnjujejo barvita oblačila iz hipijevskih časov. Žive barve in cvetlični vzorci so se znašli ne le na oblekah, temveč tudi na supergah. Španske pletene špagarice so poletni hit, pridružili so se jim biseri, srebrna in zlata barva ter čipke. Tudi na poletni obutvi velikokrat najdemo cvetlične vzorce. Moška obutev je letos sproščena, v modi so superge, ki se tesno prilegajo na nogo, brez dodatkov vezalk ali podobnega. Preprosto in enostavno ter udobno za hojo. Poletni modeli so seveda prilagojeni letnemu času, izdelani iz platna ali podobnega lahkega materiala, ki diha, tako da se noga v supergah praktično ne poti. V modi so retro moški sandali, ki jih na plažo sicer nosijo le prebivalci Češke države, vendar se letos lahko strinjamo, da lepo zaokrožijo že tako vsepovsod prevladujoč retro stil oblačenja.