Z optimizacijo spletne strani do visokih pozicij v iskalniku

Ste se kdaj vprašali, kako to da se pod iskano besedo na brskalniku Google na najvišjih mestih pojavijo vedno ene in iste spletne strani? Zakaj imajo nekatere spletne strani primat nad ostalimi? Zasluge za to, da so spletne strani pri vrhu iskalnih zadetkov ima optimizacija spletnih strani.

Optimizacija spletnih strani je eden izmed najpomembnejših dejavnikov pri promociji spletnih strani, saj ste zaradi nje vidni na iskalnikih takrat, ko uporabniki spleta iščejo zadetke po ključnih besedah. Dejstvo je, da večina obiskovalcev klikne na zadetke, ki jih najde na prvi strani. Le deset procentov ljudi se odloči, da si pogleda zadetke tudi na drugi strani in še manjši procent na naslednjih. Torej, če se vaša spletna stran nahaja nekje na četrti ali peti strani, je možnost, da bi imeli kakšnega obiskovalca že zelo majhna.

Glavni namen optimizacije spletnih strani je torej izboljšanje pozicij na iskalnikih. Pozicija se zagotavlja glede na ključne besede. Torej če se vaša spletna stran ukvarja s prodajo avtomobilov, bodo ključne besede, ki bodo optimizirale vašo stran, na primer avto, prodaja avtomobilov, nakup avtomobila, itd..

Kako pa pravzaprav priti do prve pozicije na iskalniku? Najbolje, da to delo prepustite strokovnjakom za to področje, ki se z optimizacijo ukvarjajo že vrsto let.

Eno izmed vodilnih slovenskih podjetij na tem področju Optiweb deluje na tem področju že 7 let. Poleg SEO strokovnjakov so tu tudi programerji in oblikovalci, ki jim nikoli ne zmanjka novih projektov in so temu predani, bolj kot kdorkoli drug. Za vas bodo v red spravili različne elemente vašega spletnega mesta. Še bolje pa bo, če izdelavo spletne strani prepustite kar njim, saj bo tako že ob razvoju poskrbljeno za onsite optimizacijo, kasneje pa še za offsite aspekte optimizacije.

Z najvišjo pozicije na spletnih brskalnikih, si boste torej pridobili več kot polovico vseh klikov, s tem pa več potencialnih strank in več poslovnih priložnosti.